Øens Advokatfirma

Storrumskontor uden gener

En gammel højloftet industribygning skulle omdannes til advokatkontor – cellekontorer, kontorfællesskab og møderum plus personalefaciliteter. Den skulle bevare sin herlighedsværdi og unikke karakter med rustikke materialer og gennemlyste lokaler. Den skulle også være et tidsvarende og kundevenligt advokatkontor.

 

Flere rum, færre vægge

Der er to bærende arkitektoniske elementer i projektet. Det ene er indre glasvægge helt til loft, det andet er rum-i-rummet som ikke går til loft. Begge elementer lader lyset passere så bygningen forbliver gennemlyst.

Disse to volumener fungerer som selvstændige rum og skaber dynamik, fordi man kan bevæge sig omkring dem. Der er altid to veje at gå, ligesom i en gammel københavnerlejlighed. Børn bliver glade når de kan løbe rundt og rundt – det tror vi også voksne bliver, omend ganske ubevidst!

Løsningen her er et eksempel på at funktioner og arkitektur bliver ét. Bygherre fik opfyldt alle funktioner og mere til. Blandt andet et personalekøkken med adgang til det fri og dermed dagslys, frisk luft og mulighed for grill-fester.

Oprindelig var der lagt op til kontoret skulle have lavet egen indgang fra gaden – en meget dyr løsning. Da vi spurgte ind til det, vidste de ikke hvorfor. I stedet brugte vi det eksisterende og meget smukke trapperum som indgang og tilføjede et stort rundt vindue ind til receptionen, så kunderne nemt kunne orientere sig og finde vej.

Fakta