VI SER MULIGHEDER .

VI SER MULIGHEDER .

ARKITEKTUR, DESIGN, INDRETNING,

PROCESSER, ANALYSE & WORKSHOP

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Åben og imødekommende hall
    Vi har transformeret et lukket og kringlet rum til en åben og imødekommende hall, der er bygningen værdig. Efter ombygningen er rummet kommet til at virke både større og lysere, og også tavlen på væggen er nu kommet til sin fulde ret.

    De rene linjer sammen med bygningens historie inviterer indenfor og guider både elever, lærere og andre besøgende op af trapperne mod næste destination.

  • Visuel kontakt til Julius Thomsens Plads og de omkringliggende rum
    Den nye hall har med sine glaspartier skabt visuel kontakt til de omkringliggende rum og byen. Med glasvinduet i gulvet og på væggen er der på elegantvis blevet etableret forbindelse til både kælder, stue og gaden.

    Ud over at gøre rummet til et samlet hele er der også skabt visuel kontakt til både elevcenter, auditorium og Julius Thomsens Plads. Det gør det nemt at orientere sig og invitere den forbipasserende til at kigge ind.

    "I er vidunderlige at samarbejde med, processen har været både inspirerende, behagelig og professionel. Tak for et smukt og kreativt resultat."

    Rektor Pil Ayoe Paltorp, Innovationsgymnasiet, Niels Brock

  • Råt jern og lange røgede egetræsplanker
    Den dynamiske skriveboks fungerer som et anker i rummet – med sin sorte matte tavlelak skaber den på elegantvis en kontrast til de resterende lyse elementer. Skriveboksen har en dobbeltfunktion som rumdeler og brainstormområde, og der kan skrives på alle leder og kanter.

    Spacelab Arkitekter har udviklet specialinventar. Langborde 420cm lange borde i råt jern og røget egetræ. Der er indbyggede stikkontakter, så eleverne nemt kan oplade deres laptop, mens de arbejder.

    Til de smukke og massive langborde hører både specialdesignede bænke og taburetter. Taburetterne er også udført i smedejern og har polstede og drejbare sæder med slidstærkt tekstil. De mange brugere kræver robuste møbler, derfor har vi valgt materialer, der kan klare den belastning.

    Specialinventaret er udført i samarbejde med Hoffmann A/S og Holmris.Designbrokers.

  • Svævende pendler over farverige sofaer
    Der er en hjemlig og moderne atmosfære i de åbne læringsmiljøer, der er indrettet med en stor specialdesignet sofa med reference til storbyens cafémiljø. Pendlerne svæver poetisk henover de specialdesignede sofaer, der er komponeret til de enkelte rum.

    Med forskellige farvenuancer på sofaerne fungerer de åbne læringsmiljøer på de tre etager som wayfinding, så elever og lærere nemt kan orientere sig i forhold til, hvilken etage de befinder sig på.

  • Udelivet er inviteret indenfor
    På øverste etage ligger et Open Learning område placeret mellem to tagterrasser, der er indrettet som en havestue. Udelivet er bragt indenfor, og der er skabt en sammenhæng mellem ude og inde.

    Tanken har været at skabe et mere uformelt miljø med både tid til fordybelse og socialt samvær. De farvestrålende havestuemøbler sammen med de slanke birketræer og græsunderlaget kommunikerer udeliv midt mellem byens tage.

    Det specialdesignede mikroauditorium med betonlook giver eleverne mulighed for at sidde i vindueshøjde for at arbejde eller samtale. Mikroauditoriet fungerer som samlingssted, og der kan altid klemmes en mere ind. Hver enkelt kan sætte sig på netop den måde, som han eller hun har mest lyst til – med benene oppe eller nede.

    Byens mange tårne og spir kigger ind og er med til at sætte rammen for et charmende Open Learning med tid til både hygge og fordybelse.

Niels Brock Handelsgymnasium JTP

FAKTA:
750 m²
Koncept, indretning og specialinventar
Arkitekt

LIGNENDE PROJEKTER:
Niels Brock Internationale Gymnasium
Niels Brock Handelsgymnasium JTP