VI SER MULIGHEDER .

VI SER MULIGHEDER .

ARKITEKTUR, DESIGN, INDRETNING,

PROCESSER, ANALYSE & WORKSHOP

  • Titel
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Ny dynamik med et stemningsfuldt madmekka
    Planerne om fornyelse i Lyngby Storcenter er blevet til et moderne food market – hvilket har øget besøgstallet markant. Et ambitiøst projekt Spacelab Arkitekter har udviklet i tæt samarbejde med Danica Pension, DEAS, Copenhagen Windows og Jacob Blom.

    Det centrale område Store Torv er blevet omdannet til et stemningsfuldt madmekka, der har skabt en hel ny dynamik i centret. De handlende inviteres naturligt ind i det åbne og imødekommende område, hvor der er taget stilling til hver en detalje – her forkæles Lyngby Storcenters kunder.

  • Det umuliges kunst
    Ingen lugtgener fra maden var afgørende for at skabe et attraktivt samlingspunkt i centret, og det fødte designets hovedelementer. Under det hævede trædæk og i de store messingkasser er der spækket med ventilationsrør og anden teknik. Det, der syntes umuligt at løse, står nu som det mest selvfølgelige.

    Spacelab Arkitekter har stået for det overordnede design af stader, specialinventar og indretning, mens Hoffmann har været projekterende og udførende – en opgave der har betinget engagement, opfindsomhed og solidt håndværk.

  • Sanselighed og levende messing
    Der er arbejdet med robuste materialer – egetræ og stål, der sammen med de varme og levende messingoverflader giver stedet et både råt og sanseligt udtryk. De naturlige materialer bidrager til en autentisk stemning og skaber en oplevelse af nærvær for den besøgende.

    Der er taget aktivt stilling til lyssætningen, sådan at det nye madmekka er et lyst og indbydende område, hvor Lyngby Storcenters kunder har lyst til opholde sig. Belysningen bidrager til et eksklusivt og imødekommende miljø, hvor der leveres spiseoplevelser af en høj standard.

  • Alle veje fører til Store Torv
    Den centrale plads Store Torv er blevet artikuleret som et naturligt samlingspunkt. Det er her, at de handlende kan mødes og blive bespist. Der er etableret seks unikke madstader, der forbindes af fælles siddeområder.

  • Ensartethed og individualitet i design og udtryk
    En anden opgave var at give staderne et fælles udtryk og de enkelte lejere frihed til at skabe et individuelt udtryk med plads til deres egen indretning og design. Dette er løst med rum i rummet – markeret i gulvet med håndmalede fliser og et markant tag på søjler forankret til messingkernen. Det giver en ensartethed – også når man kigger ned fra første sal.

    Tilbage er der så for lejerne at bygge deres egen bar og diske, indrette med montre, stole og supplerende belysning samt skilte på vægflader og "tagkant". Et designgreb der har fået det hele til at hænge sammen – men ikke smelte sammen.

Lyngby Storcenter Food Market

FAKTA:
600 m²
Projektudvikling, koncept & specialinventar
Arkitektrådgivning

LIGNENDE PROJEKTER:
Frederiksberg Centret
Waterfront Shopping